• Grootste aanbod van Nederland !
  • Textiel zelf bedrukken.
  • Strijkletters of stickers.
  • Met naam maakt het persoonlijk.

Eigen Kledinglijn lanceren

Al enige tijd had ik contact met Jesse die een eigen kledingmerk op de markt wil gaan zetten.
 

Eigen kledinglijn_strijklettersHij had al het een en ander aan testmaterialen aangevraagd om de strijkapplicaties te leren kennen uit onze Speciaaldrukkerij.

Ontwerpen en designs voor de strijklogo's heeft hij al zelf in de juiste formaten en bestanden gezet  dus in eerste instantie ging het contact via onze webshop van strijkletters.nl.  Enkele afmetingen en kleuren waren uitgewerkt en konden direct op weg naar een enthousiaste jongen ( 19 jaar ) ondernemer in de dop. 

Omdat hier in de drukkerij net een nieuwe machine is binnen gekomen wilde ik hem mee laten genieten van deze nieuwe techniek en ik was zelf ook benieuwd hoe iemand, zonder ervaring met het bedrukken van textiel, dit zou ervaren. Direct nadat hij de samples ontvangen had zijn ze samen aan de slag gegaan met de textiel transfers en door de meegeleverde werkbeschrijving moest het zeker gaan lukken.

 

Enkele dagen later ontving ik een email met hun ondervindingen. Het strijken was eenvoudig gegaan en het resultaat was mooi, strak en professioneel !!! Dat was voor mij een goed teken betreft onze nieuwe machine. Professionele producten die we hier ook in onze drukkerij gebruiken kunnen gebruikt worden door iedereen. Een kind doet de was. ( In dit geval de strijk ).

Een tevreden startende ondernemer die op zoek is naar mogelijkheden en nieuwe kansen. In dezelfde mail met de ondervindingen van Jesse vroeg hij of hij eens langs kon komen in onze drukkerij om kennis te maken en de techieken en andere vragen te bespreken. NATUURLIJK mag dat, de koffie staat hier altijd klaar !
Dus zo afgesproken en tussen kerst en Oud en nieuw kwamen de mannen naar Brabant afgezakt om een een bezoek te brengen aan onze textieldrukkerij.

 

Alles nieuw dus veel vragen.

En met veel energie en enthousiasme ontvang ik Jesse en z'n businesspartner hier in de drukkerij, waar alles wordt bedrukt . Ik geef ze even kort wat uitleg over alle technieken die we hebben staan en de mogelijkheden betreft opdrukken op textiel en objecten,  en al snel zijn we eigenlijk aan het brainstormen over hun startup.
2 Mannen waarvan je kan zien dat ze vol zitten met ideeën en willen starten met hun onderneming.
Hij verteld dat ze dit naast hun studie willen gaan doen dus dat ze op zoek zijn naar een partner waar ze het een en ander kunnen onderbrengen. " ik kan niet tijdens mijn schooltijd gaan staan drukken, of na mijn thuiskomst is de post al weg , en we willen snelle levertijden aanhouden "  zegt hij vrij direct.
Heel begrijpelijk. Dat kunnen we en doen we vaker..

 

eigenkledingmerkKleding voor een eigen merk op de markt te zetten.

Al snel komen de gemaakte T-shirts op tafel te liggen en is mijn mening nu van belang.

Altijd goed om iemand buiten je "kring" een mening te vragen over een product waar je al even mee bezig bent. Hun energie straalt positiviteit uit en van lieverlee hebben we het over kleding, materialen, verpakkingen, verkoop tips en moeten we ons even herpakken om alles op een rijtje te zetten.

Mijn eerste advies is om een kledingstuk zelf te merken  met hun eigen logo in de nek. Ze hebben zelf al een ontzettend goed logo ontwikkeld wat veel uistraling heeft. Perfect om mee te starten. Dat maakt het T-shirt of de hoodie net even professioneler.  Tevens geef ik hun gelijk wat tips mee betreft touch and feel van de kleding die ze willen gaan verkopen en merken die ze nog niet kennen. Al sinds 1998 ben ik bezig met letters en logo's dus ik kan ze mee geven wat we hier in de drukkerij tegen komen en leren. Ik geef ze wat merken mee en uitleg betreft soorten textiel en de druktechnieken.

Verder hebben we het nog over verpakkingsmaterialen, aflevergegevens en geef ik ze zo veel mogelijk tips en tricks mee om hun merk op de markt te zetten. Hoe tof is het om hun hierbij te helpen. Het geeft mij ook energie om die mannen zo te zien !!

Even voor de mensen die een kledingmerk op de markt willen zetten, 
resume:

- Goede en mooie kleding vinden 
- Het grafisch gedeelte, wie doet wat
- Een goede partner vinden voor drukwerk
- Eventueel een drukkerij die verzending voor je uit handen kan nemen
- Verpakking is zeker zo belangrijk als je product.
- Prijsafspraken
- Voorraad of print on demand ?
- Verdere tips and tricks voor verkoop van jouw product !

Het was een super interessant gesprek en Jesse is met veel antwoorden en ook nieuwe ideeën naar huis gereden. Het heeft mij ook weer nieuwe ideeen gegeven om dit blog te schrijven.
Wil jij ook een eigen merk beginnen en heb je vragen of wil je eens sparren ?
Maak geheel vrijblijvend een afspraak en kom maar op met al je vragen, ik wil graag met je meekijken en adviseren.